Запрошуємо на науковий семінар кафедри культурології УКУ за участі італійського філософа Нікола Перулло.
Смак між насолодою і знанням
- З яких перспектив можна розглядати смак?
- Чи є смак просто відчуттям?
- Чи можна вважати що смак – це насолода, яка знає, та знання, що насолоджується?
Нікола Перулло – професор естетики Університету гастрономічних Наук Полленца, Бра (Італія), директор з дидактики, керівник докторської програми “Екогастрономія, освіта та суспільство”; керівник магістерської програми “Гастрономія: креативність, екологія та освіта”; замісник ректора з міжнародних академічних відносин.
Його основний науковий інтерес – взаємозв’язок між смаком, перцепцією, креативністю та освітою. Один із ключових фахівців у сфері смаку та філософії. Серед його нещодавніх публікацій: Смак як досвід (2016), Чи може кухня бути мистецтвом? Філософське (та єретичне) припущення (2017), Світ вина. Нові есе про вино, смак, філософію та естетику\Rivista di Estetica.
Мова семінару – англійська.
Зустріч відбуватиметься за адресою:
вул. Козельницька, 2а
Академічний корпус, авд. 207